Kövér: Ez támadás az alapvető európai értékek ellen

Részvétét fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Francia Nemzetgyűlés és a Francia Szenátus elnökének a Charlie Hebdo szatirikus hetilap székházában szerdán elkövetett terrorista merénylet miatt.

A házelnök részvéttáviratát az Országgyűlés sajtószolgálata csütörtökön juttatta el az MTI-nek.

Kövér László Claude Bartolone-nak, a Francia Nemzetgyűlés elnökének és Gérard Larcher-nak, a Francia Szenátus elnökének azt írta, mély megdöbbenéssel értesült a szerkesztőség ellen végrehajtott terrorista merényletről, és a magyar Országgyűlés valamennyi tagja és a saját nevében őszinte részvétét fejezi ki a házelnököknek és a francia népnek.

Hangsúlyozta, Magyarország mélységesen elítéli ezt a példátlanul erőszakos cselekedetet, amely ártatlan emberek életét oltotta ki, és egyben támadást jelent az emberi méltóság és az alapvető európai értékek, mint a szólásszabadság és a demokrácia ellen.

A házelnök a francia polgárok gyászában és a családok fájdalmában osztozva azt kérte, a nemzetgyűlés és a szenátus elnöke továbbítsa a magyar Országgyűlés őszinte együttérzését az elhunytak hozzátartozóinak és a merénylet többi áldozatának.

Tizenkét ember veszítette életét szerdán Párizsban a Charlie Hebdo című hetilap székháza elleni fegyveres terrortámadásban. Az áldozatok közül tízen a lap alkalmazottai, ketten pedig rendőrök voltak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.