Kövér elmondta, kikre érdemes szavazni

Kövér László házelnök szerint olyan embereket kell a települések élére választani, akik együttműködő partnerei lehetnek az ország vezetésének, magyarán a kormánynak.

Az elmúlt négy esztendőből is számos példát lehet mondani, hogy a kormányzattal való együttműködés vagy az együttműködésre való képtelenség hogyan segítette elő vagy vetette vissza egy település boldogulását – könnyítette meg a választók dolgát az Országgyűlés elnöke Nagykanizsán. De azért ennek némiképp ellentmondva arra is emlékeztetett, hogy a Fidesz-kormány minden egyes önkormányzatot kiváltott az adottságcsapdából, függetlenül attól, hogy milyen színezetű volt egy település vezetése, vagy hogy gondos gazdaként bánt-e a település vagyonával.

A házelnök felidézte, hogy a Fidesz-KDNP idén már két választást megnyert. „Szavazzanak harmadszor is bizalmat, támogassák meg ezt a kormányt még egyszer, hogy folytatni tudja azokat a törekvéseit, amelyeket az előző ciklusban elkezdett!” – kérte.

A házelnök beszélt arról, hogy a rezsicsökkentési folyamat vége az lesz, hogy nonprofit közszolgáltatói szektort alakítanak ki állami dominanciával, reményei szerint a mostani ciklus végénél előbb. Szólt a bankok elszámoltatásáról is, mondván, a kormányzat célja, hogy a devizahiteleseket kimentse az árfolyam-ingadozásból fakadó nehéz helyzetből a hitelek forintosításával. „Ez ma még nehezen megjósolható terhet jelent Magyarország devizatartalékaira”, de a jegybank megoldhatónak, a bankrendszerre vonatkozó kockázatokat kezelhetőnek látja – jelezte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.