Kövér elismerte: a politikusok tanulhatnak a gyógytornászoktól

A házelnök a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták X. kongresszusán elérkezettnek látta az időt, hogy összevesse a politikusok és a gyógytornászok teljesítményét.

A Parlamentben tartott rendezvényen Kövér László rámutatott: a társadalom tagjai részéről egészség-tudatosság és öngondoskodó felelősségtudat, az egészségügyi szakma részéről hatékonyság, az állam részéről pedig mindennek az ösztönzése, nem utolsósorban az intézményi keretek és pénzügyi források biztosítása szükséges.

Hozzátette: az állami szerepvállalás terén sok tennivaló van még azért, hogy az államnak ne csak készsége, szándéka, hanem képessége, megfelelő pénzügyi és igazgatási ereje is legyen a népegészségügyi állapotok javításában.

Köszöntőjében Kövér László szólt arról is, hogy „a gyógytornász és a politikusi szakma szellemiségének” közösek az alapjai: emberközpontúság, társadalmi felelősség, bajmegelőzés, vagy ha a baj mégis bekövetkezett, akkor a helyreállítás, a rehabilitáció elősegítése.

„Ha a magyar gyógytornászok és magyar politikusok elmúlt évszázadnyi munkájának a hatékonyságát összehasonlítjuk, kellő tisztelettel állapíthatjuk meg, hogy a politikusoknak van mit tanulniuk önöktől” – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.