Kövér a náci és a kommunista rezsimhez hasonlította az iszlám uralmát

Az iszlám uralmat a náci és a kommunista totalitárius rendszerhez hasonlította Kövér László, de a fideszes házelnök a multikulturalizmust is ostorozta az iszlám vallás magyarországi elismerésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencián.
Nem akarunk Európában iszlamista, vagy bármilyen más totalitárius rendszert - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke az iszlám vallás magyarországi elismerésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencián a Parlamentben szerdán. A házelnök emlékeztetett arra, hogy Magyarország már kétszer is átélte a totalitárius rendszerek kísérletét, előbb a náci, majd a kommunista ideológia jegyében. „Magyarország nem érdekelt abban, hogy az iszlamizmus áldozatává váljon, de abban sem, hogy az iszlám vallást, kultúrát, politikát bárki is azonosítsa az iszlamista terrorral" – tette hozzá. Elhatárolódott ugyanakkor a multikulturalizmus értéknihilizmusától és egyúttal hitet tett a kultúrák együttélése mellett.

Ami az évfordulót illeti, a 100 éve született szabályozás előzményeit ismertetve Kövér emlékeztett, Bosznia-Hercegovina XIX. század második felében történt elfoglalása, majd XX. század elejei beolvasztása nyomán sokszázezres iszlám kisebbség jött létre az országban. Az 1916. március 30-án hatályba lépett törvény nem muszlim többségű országban a világon elsőként ismerte el az iszlámot teljes jogú vallásként. Ezzel Magyarország az iszlám vallás befogadó helyévé vált.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.