Kovács tudja, ki lövette le Fenyő Jánost

A rendőrségtől menesztett egykori sztárnyomozó - saját állítása szerint - szemtől szemben állt azzal az emberrel, aki megbízást adott az Amerikát is megjárt hazai médiaguru, Fenyő János meggyilkolására. Kovács Lajos a titokzatos személyt nem nevezte meg könyvében.

"Bevallom őszintén, rossz érzés volt találkozni azzal az emberrel, akiről tudom, hogy megbízást adott Fenyő János kivégzésére - idézi a Blikk a rendőrség "Döglött ügyek" osztályának minap leszerelt vezetőjének könyvét. Kovács Lajos így fogalmaz: "Ott álltam, tudtam, hogy bűnös, de nem tehettem semmit, mert nem volt bizonyítékom ellene - mondta el a Blikknek Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes, aki nem árulta el, ki a megbízó."

Helyszínelés Fenyő János gyilkosságának színhelyén

A tapasztalt rendőr könyvében ezt is írja a bűncselekményről. „A Fenyő-ügyben négy év folyamatos, szöszölős, alkudozásokkal és kudarcokkal övezett, tarkított, de eltökélt nyomozás után, egészen pontosan tudni lehet a történtek lényegét, a bűntett hátterét, és a gyanúsításokra, a vádemelésre csak azért nem került sor, mert a szereplők több szempontból prominens személyisége miatt az ügyészség képviselői nagyon helyesen - nem adták hozzájárulásukat, engedélyüket, csak abban az esetben tették volna ezt, ha valamilyen, legalább egy közvetlen tárgyi bizonyítékot produkálunk."

"Gengszterfilmbe illő leszámolás tanúi lehettek február 11-én a fővárosi csúcsforgalomban a Margit körúton haladók - írta az eset idején Fenyő János végzetéről a Hetek. - Fél hat körül a város talán legforgalmasabb pontján, a Margit utcában Fenyő János Mercedese mellett egy régi típusú Mitsubishi fékezett le, az autóból egy húsz év körüli férfi ugrott ki és egy Agram-2000 típusú hangtompítós géppisztolyból tüzelni kezdett a Vico Rt. elnök-vezérigazgatójára. Az első jelentések szerint a tettes mintegy harminc lövést adhatott le, a lövések az áldozat fejét és nyakát találták el. Az elkövetőt szállító gépkocsi közben gázt adott és elhajtott, a merénylő - aki szakértők szerint bérgyilkos lehetett - pedig gyalogosan menekült el a helyszínről... Fenyőre és családjára már egy ideje testőrök vigyáztak. Egyelőre tisztázatlan, hogy a merénylet idején miért volt egyedül az ismert vállalkozó. Feltételezhető, hogy akik tőrbe csalták, számítottak arra, hogy a legnagyobb esti csúcsforgalomban Fenyő biztonságban érzi magát."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.