Kovács „Kokó” István: Rossz irányba megy a hajó

Kovács „Kokó” István azt követően, hogy egy korábbi nyilatkozata – „nem vagyok fideszes” – után sokan felhördültek, most a Heti Válasznak adott interjúban magyarázta el, mit gondol a Fideszről és a politikáról.

„Az alatt a három nap alatt, amikor elképesztő gyalázkodás hullott rám, nem voltam abban a lelkiállapotban, hogy ennek az egyébként boldogító érzésnek örülni tudjak. Ha mást nem, azt elérték, hogy a kitüntetést szomorúan vegyem át” – mondta a Heti Válasznak Kovács „Kokó" István a Magyar Olimpiai Bizottságtól kapott Fair Play-díjról, amit azokban a napokban vett át, amikor a Hír Tv-ben elmondott mondata miatt – „nem vagyok fideszes” – kampány indult ellene.

„Nem mondtam semmi olyat, amit ne tudott volna az, aki követi a pályafutásomat. De aki csak az elmúlt öt évet nézi, annak is szembe kellett hogy tűnjön: nem vagyok fideszes” - tette most hozzá az egykori olimpiai bajnok.

Pártszimpátiájáról elárulta még azt is, hogy „az 1990-es választásokat leszámítva, amikor az SZDSZ-re voksoltam, mindig a Fideszre szavaztam, mert úgy éreztem, ők a legalkalmasabbak az ország vezetésére. Ennek 2014-ig meg is volt talán az alapja, 2018-ig viszont ennek a Fidesznek sokat kell változnia, mert különben nemcsak az én szavazatomat, hanem valószínűleg sok emberét fogja elveszíteni. Ezt mondtam a Hír Tv-ben, ami lehetőséget adott a lejárató kampányt folytató médiának, hogy úgy tálalják: elhagytam a süllyedő hajót. Jelentem: mindig ennek a hajónak szurkoltam, de soha nem voltam rajta, és most is a partról üvöltök, hogy rossz irányba megy.”

Beszélt arról is, miért ment el 2011-ben Kötcsére, a Fidesz legszűkebb holdudvarának piknikére. Azt állította, nem lojalitásból, hanem azért, mert meghívták bárányt sütni. „Bátran vállalom, hogy ha a miniszterelnök – legyen az Orbán, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai – szeretne találkozni velem, örömmel állok elébe. Nem azért mentem oda és nem azért sütöttem reményeim szerint finom bárányt, hogy ezzel bizonyítsam a lojalitásomat. Az embernek nem a pártállása fontos, hanem az elvei és a gondolatai. Ugyanúgy örültem a Bajnai-kormány jól sikerült intézkedéseinek, mint amennyire bátran bírálom a Fidesz hibáit, rossz kommunikációját és borzalmas kinevezéseit. A kormány az én szavazatomnak is köszönheti a bizalmat, nem minden esetben szolgált rá”.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.