Kothencz megfutamodott, nem lesz vita Szegeden

Azzal mentette ki magát a kormánypárti jelölt, hogy a szocialisták "mocskolták".

Lemondta a péntek estére tervezett polgármester-jelölti vitát Kothencz János, a Fidesz-KDNP-L.É.T. jelöltje Szegeden. A jelölt mindezt sajtótájékoztatón jelentette be arra hivatkozva, hogy az MSZP különböző kiadványokban mocskolta őt. Szerinte ezzel Botka előre ellehetetlenítette a vitát.

Botka László úgy reagált, hogy Kothencz megfutamodott. Sajnálja, de nem tartja meglepőnek, mert sem a felelőtlen ígéreteit, sem azokat a képviselő-jelölteket, akik leszerepeltek az elmúlt ciklusban, nem tudta volna megvédeni. Botka szerint Kothencz nélkül a vitának nincs értelme, így ő nem hajlandó vitázni a Jobbik és az LMP jelöltjével.

Mindkét nagy kampánystáb jelentetett meg a másik felet lejárató kiadványokat az elmúlt időszakban, ezek azonban nem mentek túl az ilyenkor szokásos határon. Rendszerint volt valóságalapjuk, legfeljebb a tényeket túlozták el, vagy a stílusuk volt harsányabb a szokásosnál.

Mind a Fidesz, mind a polgármesteri kabinet kiadott egy-egy közleményt. A Fidesz közleménye szerint azért nem vitázik a jelöltjük, mert gyurcsányi mélységekbe süllyedt a jelöltjük. Botkáék közleménye többek között azt a kérdést tartalmazza: milyen lobbierővel rendelkezne a saját kormányával szemben egy olyan politikus, aki az első nyílt vitától megfutamodik?

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.