Kossuth tér 2.0: Isten nem hagyja

Újabb orbánista demonstrációt tartottak, most a Kossuth téren. Ezúttal a Magyarország elleni "támadás" ellen, a kormány gazdaságpolitikai szabadságharca mellett tettek hitet tüntetők – mindezt az Élőlánc Magyarországért szervezésében.

Körülbelül félezren mentek ki a Kossuth térre, főleg idősebbek, sokan nemzeti zászlókkal. Az eredetileg a környezet védelmére alakult, de mostanában már keresztény-népnemzeti irányultságú ökoszervezet szónokai a leginkább a Jobbikéhoz hasonló szólamokkal (Magyarország a magyaroké; ki akar zsákmányolni az aljas nyugat stb.) tiltakoztak a nemzeti szuverenitás csorbítása miatt, az IMF és az EU ellen.

Kiáltványuk is eleve úgy indít, hogy "Az elmúlt hetekben totális pénzügyi és politikai támadás indult Magyarország szuverenitása ellen. A Nyugatról indított támadás nyilvánvaló célja egy politikai átrendeződés elérése akár egy mesterségesen előidézett államcsőd, vagy puccs által annak érdekében, hogy Magyarország adja fel gazdasági szuverenitása helyreállítására és az adósságcsapdából való kiszabadulásra irányuló törekvéseit, vegye fel az IMF készenléti hitelét, állítsa vissza a jegybank állítólag veszélyeztetett függetlenségét, és ezzel foglalja el újra helyét a gyarmatok sorában."

Ennél keményebb hangnemben küldték el melegebb éghajlatra a szónokok a "támadókat", konkrétan az IMF-et és az EU-t, de úgy en bloc a Nyugatot is. Karátson Gábor, a Duna Charta elnöke még jobbikos politikusokon is túltett, amikor kinyilatkoztatta, hogy a magyarokat ki akarják irtani – de ezt persze Isten nem engedi. Karátson ötvenhathoz hasonlította a mostani helyzetet, csak most nem a szovjetek, hanem a "művelt Nyugat" támadott, akik ráadásul rasszisták is – nemcsak "népirtók" –, "mindent gyűlölnek, ami magyar".

Náray Szabó Gábor akadémikus – a Professzorok Batthyány Köre képviseletében – szintén ötvenhatos hasonlattal élt; a birodalmi terjeszkedés meglátása szerint már rafináltabb, mint akkor, nem tankokkal jönnek, hanem a média andalítja el a szíveket. Majd levonta a következtetést, hogy meszemenőkig támogatni kell a kormány "nemzeti megújulás programját".

Ezek után az élőláncosok mécseseket gyújtottak, majd imát mondtak Magyarországért.

Körülbelül félezren mentek ki a Kossuth térre, főleg idősebbek, sokan nemzeti zászlókkal az Élőlánc Magyarországért szervezésében megtartott tüntetésen
Élőlánc
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.