Kossuth-tér: 2011-ig ne legyen mélygarázs!

A Parking Kft. egyetért Rogán Antal V. kerületi polgármesterrel abban, hogy a közelgő magyar európai uniós elnökség miatt 2011 júniusa utánra kellene halasztani a Kossuth téri mélygarázs-beruházást és a felszín rendezését - tájékoztatott a társaság szerdán.

Február elmúltával a túl hosszúra nyúlt engedélyezési eljárás miatt a Fővárosi Önkormányzat szakcége már nem lenne képes időben befejezni a beruházást - olvasható a közleményben. Mint írták, a Parking Kft. a már elkészült szakértői tanulmányok, tervek birtokában jövő nyáron kezdene neki a Kossuth tér megújításának.

Az V. kerületi fideszes polgármester a Duna Televízió Hattól Nyolcig című műsorának adott keddi interjújában azt közölte: egyetért Katona Béla (MSZP) házelnök Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesnek írt, a halasztásról szóló levelével.

A szocialista politikus azzal indokolta a halasztás szükségességét, hogy közeleg a magyar európai uniós elnökség ideje. Katona Béla feltehetőleg arra utalhatott ezzel, hogy ebben az időszakban nem lenne szerencsés, ha építési terület lenne a Parlament körüli tér.

Rogán Antal azt közölte kedden, bízik abban, hogy a Fővárosi Közgyűlés elé hasonló tartalmú javaslat kerül. Mint mondta, így alkalom nyílik arra, hogy áttekintsék a szabályozási környezetet és a terveket.
A polgármester szerint olcsóbbá lehet tenni a beruházást, és szerinte végig kell gondolni azt is, hogy a mélygarázsra szükség van-e.

Közölte, kérdés az is, hogy a környéken megoldható-e a mélygarázs-beruházás. Szerinte, ha lehetséges, akkor nem a Kossuth téren kell megoldani a kérdést, hanem mellette.

Rámutatott arra, hogy a téren biztonsági okok miatt a garázs egy részét le kellene zárni. Így azonban a garázst csak az országgyűlési képviselők használhatnák, amire az ország jelenlegi gazdasági helyzetében nem kellene 4 milliárd forintot költeni - mondta.

Ej, ráérnek arra még

A Parking Kft. szerdai közleményében azt írta, fenntartják, hogy a Kossuth téri mélygarázsra azért van nagy szükség, hogy az "Ország Főtere végre megújuljon, ne csúfítsák el parkoló gépjárművek". A mélygarázs megépítését 2006 vége óta tervezik a felszín rendezésével együtt. Egy korábbi terv szerint a felszíni beruházásnak 2008 végére kellett volna elkészülnie.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.