Kósa Lajos nagy tételben játszik

Öt kiemelt debreceni beruházásról tárgyalt két államtitkárral ma Kósa Lajos polgármester. Ezek közül a legkisebb 2,1 milliárdos, a legnagyobb pedig 21 milliárd forintba kerül, s nincs köztük az építendő új stadion.

A debreceni önkormányzat öt kiemelt projekt megvalósítását tűzte ki célul összesen mintegy 50 milliárd forint értékben. A tervezett beruházásokról Kósa Lajos polgármester ma egyeztetett Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárral, valamint Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkárral.

A debreceni városháza közlése szerint a kiemelt projektek a Debreceni Gyógyfürdő Kft. komplex fejlesztése nettó 10.1 milliárd forintért, az Airport Debrecen Üzleti Park infrastruktúrájának kialakítása nettó 4.7 milliárd forint értékben, egy Intermodális Közösségi Közlekedési Központ létrehozása egy új autóbusz-állomással 21 milliárd forintért, a belvárosi közterületek fejlesztése a Nyugati kiskörút kiépítésével bruttó 2,1 milliárd forintból, s végül
az 1-es villamosvonal rekonstrukciója tizenegy darab villamos beszerzésével egy  nettó 13 milliárd forintos beruházás keretében.

A projektek közül az első négy nem újdonság, hiszen némelyiknek az ötlete már évekkel ezelőtt fölmerült. Meglepetés viszont az 1-es villamosvonl korszerűsítése és tervezett továbbépítése a köztemető felé. Figyelemre méltó adalék, hogy a kiemelt beruházások között nem sorolták föl az új stadiont.

Arról egyelőre nincs információ, hogy e projektekhez milyen mértékű állami támogatás várható, s arról sem árultak el részleteket, hogy az említett beruházások mikorra készülnek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.