Kósa Lajos megfizetett

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Papp László (Fidesz) alpolgármester kedden befizette a tilosban parkolásért kiszabott szabálysértési bírságot. Erről Papp László - a polgármester nevében is - kedden tájékoztatta az MTI-t.

Előzőleg Kovács Károly, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére - a politikusok nevének említése nélkül - közölte: a Debreceni Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályán a Debreceni Közterület-felügyelet feljelentése alapján szabálysértési eljárás indult két gépjárművezetővel szemben, akik március 27-én este hét órakor Debrecenben, a Monti ezredes utcában járműveikkel a megállni tilos jelzőtábla hatálya alatt a járdán szabálytalanul álltak meg, illetve ott várakoztak.

"A szabálysértési eljárásban a járművezetők felelősségüket elismerték, velük szemben az eljáró hatóság határozattal - a jogszabályban rögzített úgynevezett fix összegű - pénzbírságot (személyenként 30 000 forintot) szabott ki, amelynek befizetése részükről megtörtént" - ismertette Kovács Károly rendőr őrnagy. 

Mint arról a nol.hu is beszámolt: Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere órákig parkolt a tilosban, a forgalommal szemben, a járdát félig elfoglalva múlt héten szerdán Debrecenben, a Monti ezredes utcában. Az esetről fotókat készített egy helyi online újság, a Civishír, amely azt is kiszúrta, hogy ugyanazokban az órákban és ugyanazon a helyszínen Kósa Lajos Mercedes kocsija mögött az egyik alpolgármester, Papp László BMW márkájú autója is a tilosban parkolt, hasonlóképpen a forgalommal szemben, félig a járdán. A szóban forgó időpontban a két városvezető egy közeli vendéglátóhelyen beszélgetett a helyi futballcsapat, a Loki szurkolóival.

Miután az online újság fotóit látta a Debreceni Közterület Felügyelet is, a hatóság hivatalból eljárást indított ismeretlen személyek ellen. Mint lapunkhoz eljuttatott közleményükben írták, sajtóinformációk alapján értesültek arról, hogy "2013. március 27-én 19 óra körüli időben Debrecenben a Monti ezredes utcán két  - városvezető használatában lévő – gépjármű a Megállni tilos közúti közlekedési jelzőtábla hatálya alatt,  forgalommal szemben a járdán várakozott szabálytalanul".

A közlemény szerint a  szabálytalan várakozás tényét a közterület-felügyelők nem észlelték, ezért a járművezetőkkel szemben, illetve azok távollétében sem került sor felügyelői intézkedésre. A Debreceni Közterület Felügyelet közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt a gépjárművek hatósági jelzése alapján  feljelentést tett ismeretlen személyek ellen a Debreceni Rendőrkapitányságon.

Papp László az MTI-t kedden arról tájékoztatta, hogy az említett időben Kósa Lajos polgármesterrel hivatalos fórumon, a Loki Szurkolók Egyesületének szakmai találkozóján vett részt. A szabálytalan parkolást mindketten elismerték, a kiszabott bírságot befizették - tette hozzá Papp László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.