Kósa Lajos disznótort szervez a 170 milliós közösségi házban

Debrecen nagymacsi városrészében Kósa Lajos átadott egy modern közösségi házat, s bejelentette, hogy a kulturális létesítményben az egyik alpolgármesterével disznótort szervez a helyi nyugdíjasoknak. Ha hideg lesz.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere ünnepélyes keretek között adta át péntek reggel a nagymacsi közösségi ház korszerűen fölszerelt, új és modern épületét. A beruházás teljes kivitilezési költsége 170,9 millió forint volt, amelyből az önkormányzat saját forrásként 25,6 millió forintot biztosított, az összeg nagyobb részét Európai Unió állta. Az épület a "Nagymacs szociális városrehabilitációja" című, összesen 375 milliós forintos projekt egyik elemeként készült el. A projekt további szakaszaiban játszóteret és parkot alakítanak ki, s felújítanak egy üzlethelyiséget is.

Az újonnan átadott közösségi ház - amelynek vezetője Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója - földszintes, magastetős, akadálymentesített épület, amelyhez a ház felől fedett nézősorral ellátott, aszfaltburkolatú sportpálya tartozik.

Az épületben két kistermet és egy nagytermet alakítottak ki. Ez utóbbi egy 176 négyzetméteres rendezvényterem száz ülőhellyel és mobil színpaddal, amely nagyobb események, előadások megrendezésére is alkalmas. Kiváló helyszínt biztosít kamarazenekarok bemutatkozására, kisebb színpadi művek előadására, író-olvasó találkozók vagy irodalmi felolvasások lebonyolítására.

Kósa Lajos polgármester arra biztatta a nagymacsiakat, hogy ők is lakják be az intézményt, s bátran szervezzenek különböző programokat az általa "modernnek és praktikusnak" nevezett épületben. Igaz, ő maga nem kulturális rendezvényre invitálta az átadáson nagy számban megjelent helybélieket, hanem disznótorra. Kósa Lajos köszöntő beszédében azt mondta: "ha hideg lesz, akkor itt a helyi nyugdíjasoknak disznótort fogunk szervezni az alpolgármester úrral".

A nagymacsi városrész közigazgatásilag ugyan Debrecenhez tartozik, ám ténylegesen a várostól mintegy 15 kilométerre található, pár száz lelkes kistelepülés a pusztában, amely Pajna Zoltán fideszes alpolgármester egyéni képviselői választókörzetébe tartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.