Kósa a csúcson: már Orbánnál is népszerűbb

Az Ipsos legfrissebb felmérése szerint Kósa Lajos jelenleg a legnépszerűbb politikus Magyarországon. Debrecen polgármestere áprilisban beérte, májusra pedig leelőzte Orbán Viktor kormányfőt.

Májusra két százalékponttal nőtt Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke tetszési indexe az Ipsos legfrissebb felmérése szerint. Ezzel pedig a politikusok népszerűségi listájának élére ugrott, megelőzte Orbán Viktor kormányfőt. A politikus népszerűségi mutatója jelenleg 41, ami azonban jelentősen elmarad a tavaly júniusitól, amikor is 53 volt Kósa indexe az Ipsos-nál.

Az Ipsos-felmérés szerint egy százalékpontot veszített népszerűségéből a miniszterelnök, aki egy hónapja még holtversenyben állt az élen Kósával. Orbán Viktor tetszési mutatója egy évvel ezelőtt 53 volt, most viszont már csak 38.

A lista harmadik helyén holtversenyben áll a két százalékpontot veszítő Schmitt Pál köztársasági elnök és Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára, aki egyébként az elmúlt hónap legjobb eredményeként 4 százalékponttal növelte népszerűségét.

A hónap két legnagyobb vesztese Tarlós István főpolgármester és Vona Gábor Jobbik-elnök. Tetszési indexük egyaránt három százalékponttal csökkent, Tarlósé 37-ről 34-re, Vonáé 28-ról 25-re esett vissza az Ipsos szerint.

A legnépszerűbb ellenzéki politikus Mesterházy Attila és Schiffer András. Az MSZP elnökének és az LMP frakcióvezetőjének is 28-ről 29-re nőtt a tetszési indexe. Javult Gyurcsány Ferenc megítélése is, igaz, ezzel együtt mindössze 21 százalékon áll a volt kormányfő népszerűsége.

Kósa Lajos, Semjén Zsolt, Szijjártó Péter, Orbán Viktor és Lázár János. Egyeztették, mit akarnak mondani
Kósa Lajos, Semjén Zsolt, Szijjártó Péter, Orbán Viktor és Lázár János. Egyeztették, mit akarnak mondani
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.