Kósa: a Fidesz csak saját magának gyűjtött

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke közleményben jelentette ki, hogy jelöltjeik kizárólag saját maguknak gyűjtöttek ajánlószelvényeket, így alaptalan minden ezzel ellentétes "találgatás és vádaskodás".

Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke lapunkban nyilatkozva azt mondta, hogy a Fidesz részéről informális felajánlkozások érkeztek "cédulasegítség" ügyében, és pártját romaszervezetek is megkörnyékezték, de ők ezen próbálkozások mindegyiket "visszaverték".

Az LMP-s politikus kedden azt közölte, hogy csak "nem konkrét" megkeresések érkeztek hozzájuk az ajánlószelvény-gyűjtésben nyújtandó esetleges segítségnyújtásról, amelyek "sokszor csak célozgatásként hangzottak el".

Staudt Gábor jobbikos főpolgármester-jelöltje ezzel egy időben azt jelentette be, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek annak alapján, amit Karácsony Gergely nyilatkozott.

Kósa Lajos szeptember 3-án arról adott tájékoztatást, hogy a Fidesz több mint 1,4 millió ajánlószelvényt kapott az októberi önkormányzati választás előtt, így pártja 2 százalékkal elmaradt azon céljától, hogy a választásra jogosultak ajánlószelvényeinek mintegy 20 százalékát megszerezzék.

A fővárosban csak négy parlamenti párt, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az LMP indíthat főpolgármester-jelöltet. Ez azt jelenti, hogy a szavazólapon a szocialista Horváth Csaba és a Fidesz-KDNP színeiben induló Tarlós István mellett a jobbikos Staudt Gábor és az LMP-s Jávor Benedek neve szerepelhet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.