Kósa Tasnádiról és a minisztériumok költözéséről

Csak az őszi választáson induló jelöltekről tárgyaltak a Fidesz csütörtöki országos választmányi ülésén, nem került szóba, hogy György István főpolgármester-helyettes vezetné a fővárosi kormányhivatalt, és összeférhetetlenségi kérdésekről sem beszéltek - nyilatkozta Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke.
A fideszes politikus beszélt a baloldali pártok önkormányzati jelöléseiről is. Azt mondta: abból semmi jó nem sül ki, ha egy politikai közösséget az ellenség iránti indulat tart össze. Úgy fogalmazott: a Duna közösségi közlekedési lehetőségeinek jobb kihasználását nem lehet azon az alapon kidolgozni, hogy ki mennyire utálja a Fideszt. Ha nem program- vagy értékalapon működnek együtt, abból "csúnya leégés" lehet, mert egy értelmes döntést nem tudnak meghozni - jegyezte meg.

 

Kósa tájékoztat - Kurucz Árpád / Népszabadság

A kormánypárti politikust kérdezték a rendészeti államtitkár múltjáról is. Erre azt felelte: Tasnádi László egész életét a nemzetbiztonság védelmével töltötte, mindezt nyíltan tette, ezért ebben nem látnak problémát.

A fideszes politikus egyes minisztériumok vidékre költöztetését nagyszerű ötletnek nevezte, ami álláspontja szerint jót fog tenni az ország irányításának és az adott térségnek is. Arra, hogy a honvédelmi tárca Székesfehérvárra költöztetése milyen százalékban gyengíti a NATO védelmi képességeit, azt mondta: "a tizenötödik tizedesvessző utáni nullánál kellene keresgetni az első egyes számot, annyira jelentéktelen". Hozzátette: formálisan vannak szabályok, de vannak kivételek is, például a magyar nemzetbiztonság szempontjából a három közjogi méltóságnak, Áder Jánosnak, Kövér Lászlónak és Orbán Viktornak nem szabadna egyszerre egy helyen lennie, ő mégis látta már őket együtt.

A földművelésügyi tárca Debrecenbe költöztetésére vonatkozóan pedig azt mondta: elkészült az előkészítő anyag, van kellő mennyiségű lakásuk, lakásépítési programba bevonható területük, és felmérték a humánerő-forrási oldalt is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.