Kósa Lajos: Brüsszelnek fáj a demokrácia

A Fidesz frakcióvezetője a népszavazás kapcsán azt mondta: Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, ahol az emberek elmondhatják véleményüket a bevándorlásról. Úgy tűnik, nem viccelt.

– A Fidesz frakcióvezetője szerint az októberi kvótareferendum a parlamenti demokráciát erősíti meg – olvasható a Fidesz honlapján az MTI-re hivatkozva.

Mint írják, Kósa Lajos a Magyar Hírlapnak adott, pénteken megjelent interjúban arról is beszélt, hogy szerinte az egész európai politikai vezetői gárdát elsöpörheti a megengedő bevándorláspolitika, amelyet képvisel. A kormánypárti politikus a népszavazás kapcsán hangsúlyozta, Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, ahol az emberek elmondhatják véleményüket a bevándorlásról.

"A magukat demokratáknak tartó brüsszeli vezetőknek láthatóan fáj a demokrácia, az, hogy reményeink szerint a többség elutasítja a migránspolitikájukat" - fogalmazott. Hozzátette: a kormány és a Fidesz szerint is változtatni kell az unió rossz működésén, és aki ezt az álláspontot képviseli, az az igazi uniópárti.

Kósa Lajos az elmúlt napok németországi híradásairól azt mondta, a hetvenes-nyolcvanas évek Szovjetuniójában viselkedhetett így a politika vezérelte nyilvánosság, mint ahogyan most Németországban tapasztalható. Kontroll alatt tartva a médiát, megpróbálták bagatellizálni vagy elferdíteni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket - fejtette ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.