Kósa a nemi erőszakról: a sportban mást jelent a földön fekvő emberbe rúgni

A magyar sajtó azóta is találgatja, mit értett Kósa Lajos a Kiss László-ügy kapcsán tett nyilatkozatában azon, hogy a fociban még szabadrúgás sem feltétlenül jár, ha belerúgnak egy földön fekvő emberbe.

A Demokratikus Koalíció kezdeményezte, hogy a parlament alakítson vizsgálóbizottságot, történnek-e a sportban ma is olyan durva, erőszakos cselekmények, mint a Kiss László és társai által az 1960-as években az uszodában elkövetett nemi erőszak. Több más párt is támogatta az ötletet, amelyről megkérdezték Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét is, aki a következő, nehezen értelmezhető választ adta:

„Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgómeccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.

A magyar sajtó azóta is találgatja, mit ért ez alatt a Fidesz frakcióvezetője. A leggyakoribb értelmezés, hogy a sportban több minden megengedhető, mint a hétköznapi életben. Nehéz azonban a focis hasonlatot a Kiss László és társai által elkövetett cselekményekre vonatkoztatni.

Több parlamenti párt máris firtatja, hogy ez a Fidesz hivatalos álláspontja-e az ügyben.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.