Korrupciós ügy után összehangolt csapás a Hajógyári-sziget klubjaira

Két szórakozóhelyet is bezárattak annak a nagyszabású akciónak a során, amelyet az éjszaka tartott összesen 13, a Hajógyári-szigeten és Budapest belvárosában lévő szórakozóhelyeken a rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal.

Két hatóságilag bezáratott szórakozóhely, rendőrnek eladásra kínált kábítószer, szórakozás baseballütővel, lopott áram és gáz, leszűkített menekülési útvonal, bejelentés nélküli foglalkoztatás, vizezett szeszesital - sorolja az este tizenegy és hajnali öt óra közötti razzia során feltárt szabálytalanságokat az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalra szombaton felkerült közleményében.

Mint írták, a 13 fővárosi szórakozóhely ellenőrzését Hatala József országos rendőrfőkapitány rendelte el. A Hajógyári-szigeten és a belvárosban végrehajtott akcióban csaknem 300-an vettek részt: a rendőrök mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai.

Annak ellenére, hogy a tervezett akcióról bizonyítottan tudtak az ellenőrzött szórakozóhelyek tulajdonosai, a rendőrség 218 emberrel szemben intézkedett: két elfogott és előállított férfi ellen kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, másik két emberrel szemben a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt, további kettővel szemben pedig közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indult eljárás - közölte az ORFK.

A többi hatóság is sok hiányosság tárt fel: az ellenőrzött szórakozóhelyeken alkalmazott vagyonőrök közül 14-et bejelentés nélkül foglalkoztattak, továbbá volt, ahol elmaradt a kötelező rovarirtás, nem volt vízvételi lehetőség, megszegték a dohányzással kapcsolatos szabályokat, hiányos volt a munkaidő-nyilvántartás, ahogyan a menekülési útvonaljelző rendszer ellenőrzése is. Emellett előfordult a járványügyi és a jövedéki szabályok megsértése, valamint találtak szabálytalanul bekötött elektromos mérő- és gázórákat is.

A rendőrség a közeljövőben hasonló ellenőrzéseket hajt végre az országban - zárta közleményét az ORFK.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.