Korrupció, csodagyerek, arcnélküli asszony

Magyar Nemzet: Álharc a korrupció ellen. Délmagyarország: Nyolc nyelvet beszélő hároméves. Fejér Megyei Hírlap: XXI. századi rabszolgák

Nem végezte el a legelemibb kutatásokat sem a korrupcióval kapcsolatban a kormány, írja mai számában a Magyar Nemzet: „Hónapokkal ezelőtt ádáz harcot hirdetett a korrupció ellen Gyurcsány Ferenc, s bejelentését rohamtempójú jogalkotás követte: az igazságügyi minisztérium több törvénytervezetből álló csomagot készített. Ám a kormányzati előterjesztéseket az állampolgári jogok országgyűlési biztosa nem tudta érdemben véleményezni, ugyanis a kabinet a legelemibb kutatásokat, elemzéseket sem végezte el, ezért az információk csaknem teljes hiánya miatt lehetetlen volt megalapozott észrevételt tenni. Szabó Máté rögzítette: a törvénytervezetekből nem derül ki, hogy egyáltalán szükség van-e az új jogszabályokra."

 

Nyolc nyelvet tudó kislányról ír a Délmagyarország. „A hároméves Dzsamila - a magyar mellett - hét nyelven kommunikál. A kiskunmajsai kislány szülei szerint gyerekfejjel a legkönnyebb tanulni, ezért nem sajnálnak időt és pénzt fektetni lányuk oktatásába. A településen azonban többen feljelentéssel fenyegették meg őket, mert úgy vélik, a nem hétköznapi nyelvtanulással lelki nyomorékot nevelnek lányukból."

Ganézásért egy szelet száraz kenyér - XXI. századi rabszolgasors címmel ad közre egy riportot a Fejér Megyei Hírlap: „Nem vállalta arcát a nő, akinek ügyében még nyomoz a rendőrség. Az asszonyt akarata ellenére, két éven át dolgoztatták egy Fejér megyei településen, mire a hatóság kimentette. Bár mindenét elvesztette, és fél kimenni az utcára, mégis bizakodva néz a jövő elé."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.