Körözi a rendőrség a fideszes "savazós bácsit"

Garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresi a BRFK azt az idős férfit, aki a Fidesz-székházat elfoglaló diákoknak sósavat ajánlott.

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya 01000-1368/2013. bü. számon garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2013. március 7-én a Budapest VI., Lendvay utcában - nagy nyilvánosság előtt - obszcén kifejezéseket tett az ott tartózkodók felé, illetve leszakította az egyikük nyakában lévő transzparenst" - olvasható a BRFK közleményében.

"Az elkövetőről a nyomozóhatóságnak fényképfelvétel áll rendelkezésére. A képen látható férfi 70 év körüli, rövid, őszes hajú. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályát a 06-1/457-5700 telefonszámon (h-cs: 7.30-16, p.: 7.30-13.30), illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén" - olvasható a Police.hu oldalon. 

Az ismeretlen férfit, mint a "fideszes savazós bácsit" tartják számon az internetes fórumokon, miután a Fidesz-székháznál lévő diáktüntetés során azt mondta a fiataloknak: "kértek egy kis sósavat a pofátokba?" Az eseményről videó is készült, amely több videomegosztón is elérhető. Itt elérhető az Index felvétele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.