Kormányváltók: Útleveleikről is valljanak a képviselők!

Így szabadulna a Simon-ügytől a baloldali ellenzék.

A baloldali összefogás törvényjavaslatot nyújt be, amely szerint a 2014-ben megválasztott országgyűlési képviselőknek a vagyonnyilatkozatuk mellett arról is nyilatkozniuk kell, hogy a magyaron kívül más úti okmánnyal rendelkeznek-e.

Ez a kötelezettség nem lehet diszkriminatív, nem korlátozódhat egyetlen országra, kontinensre vagy nemzetközi szervezetre sem, de megakadályozhatja, hogy erre vonatkozó találgatások rombolják az országgyűlés tekintélyét - olvasható Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Molnár Csaba, a DK és Karácsony Gergely, a PM színeiben politizáló független országgyűlési képviselő MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Azt írták, hogy "a kormányváltó pártok" parlamenti képviselői, az MSZP, a DK és a PM politikusai – elébe menve a javaslatnak – már most kijelentik, hogy mindegyiküknek csak a magyar állampolgárságuk szerinti úti okmányuk van.

Felszólítják a kormánypárti frakciók vezetőit, hogy a fideszes és KDNP-s képviselőkre vonatkozó információk közzétételével ők is járuljanak hozzá a választópolgárok tájékozódásához - írták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.