Kormányváltók: Kinek van még afrikai útlevele?

A baloldali összefogás arra kéri a parlamenti pártokat, hozzák nyilvánosságra, hogy képviselőiknek van-e a magyaron kívül más úti okmányuk, illetve azt megalapozó állampolgárságuk.

A kormányváltó erők: az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és az MLP az MTI-hez szerdán eljuttatott közös közleményükben azt írták: a nyilvánosságra tartozó adatnak tartják azt, hogy az országgyűlési képviselők rendelkeznek-e a magyarországi mellett más úti okmánnyal, illetve azt megalapozó állampolgársággal. Ezért arra kérik az összes parlamenti pártot, hogy adjanak erről információt.

"Ez a kötelezettség nem lehet diszkriminatív, nem korlátozódhat egyetlen országra, vagy kontinensre, vagy nemzetközi szervezetre sem, de megakadályozhatja, hogy erre vonatkozó találgatások rombolják az Országgyűlés tekintélyét" - fogalmazott az öt párt.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke már hétfői sajtótájékoztatóján jelezte: személyes véleménye, hogy minden országgyűlési képviselőnek nyilvánossá kellene tennie, rendelkezik-e a magyaron kívül más állampolgársággal. Szerinte a kérdés azért releváns, mert az elmúlt hetekben találgatások jelentek meg arról, hogy Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettesen kívül más politikusoknak is lehetett külföldi, afrikai útlevele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.