Kormányoldalon is furcsállják Kocsis ötletét

„El tudok képzelni valamilyen vizsgálatot, ha ez a megelőzés része, de nem ismerem a javaslat minden részletét" - mondta Hoffmann Rózsa az ATV Szabad Szemmel című műsorában Kocsis Máté új javaslatáról.

A volt közoktatási államtitkár a kormánypártok részéről először fűzött kommentárt vasárnap este a VIII. kerületi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatójának a javaslatához, amely szerint éves kötelező drogtesztre kellene küldeni a 12-18 év közötti fiatalokat, a politikusokat és az újságírókat. A javaslatot a Fidesz-frakció hétfőn vitatja meg. A KDNP-s politikus a műsorban azt mondta, azokban a térségekben, ahol a drog súlyos problémává vált, ez egy lehetséges eszköz. „A drogproblémára megoldást kell találni, nyilvánvaló, hogy még sok tárgyalás lesz ez ügyben – tette hozzá. Arra, hogy Kocsis a fiatalokon kívül politikusokat és újságírókat is minden évben elküldene drogtesztre, Hoffmann úgy reagált, ez furcsa gondolat, de miután a politikusoknak és újságíróknak is példát kell mutatniuk, nem tartja kizártnak esetükben ezt a fajta kontrollt.

Pokorni Zoltán Hír TV-nek adott „urizálós" nyilatkozatáról Hoffmann azt mondta, kicsit erős kifejezés azt mondani, hogy a fideszes vezetők urizálnak. Pontosan nem is tudom, mire utalt ezzel - jegyezte meg. „Önmagában egy drága óra még nem urizálás, és az említett eseteket vizsgálják. Engem is jobban megnyugtatna, ha nagyobb szerénységet mutatnának a politikusok, még ha tisztességes úton engedhetik is meg maguknak egy drága órát" – fogalmazott. „Mi egy elszegényedésből lassan kilábaló ország lakosságát képviseljük, ezért súlyos hiba, ha óriássá válik a szakadék" - mondta Hoffmann Rózsa az ATV-ben.

Szerinte a vagyonnyilatkozatok eléggé formálisak, „sok visszaélés" van körülöttük. „Mivel reflektorfényben élünk, minden szigorítást el tudok fogadni. Akinek ez nem tetszik, az nyilvánvaló, hogy nem a politikusi pályán kell, hogy helyt álljon" - mondta.

Erdő Péter bíboros károsnak nevezte azt a törekvést, hogy szociális intézményeket adjanak egyházi fenntartásba. „A kormány csak olyan döntést fog hozni, amivel a legnagyobb egyházak egyetértenek. Lehet, hogy ez a szándék még csak szóbeszéd tárgya volt, és a szavakban sok minden elferdül" - fogalmazott Hoffmann, aki szerint a bíboros ezzel adott egy jelzést, hogy „lassan a testtel".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.