Kormányfői köszönet az SZDSZ-nek

Bajnai Gordon miniszterelnök levélben köszönte meg a liberális frakciónak és a szocialista képviselőknek, "amit a jövő évi költségvetés megalkotása és elfogadása érdekében tettek".

Bajnai Gordon kormányfő - az MTI-hez csütörtökön eljuttatott, Kóka János SZDSZ-es frakcióvezetőnek írt levelében - úgy fogamzott, nem pusztán a támogatásukat köszöni, amivel biztosították, hogy az Országgyűlés elfogadja a büdzsé keretszámait. "Fontos ez is, de legalább ilyen lényeges az a felelős hozzáállás, higgadtság és előremutató együttműködés, amit az elmúlt hetekben és hónapokban mutatott a liberális frakció. Jó, hogy az MSZP képviselőin túl ülnek még a parlamentben olyanok, akik kitartóan védik és képviselik az ország hosszú távú érdekeit" - olvasható a dokumentumban.

A miniszterelnök szerint ez az együttműködés mutatja, hogy a felelősség továbbra is többségben van a parlamentben, és ugyanez biztosítja, hogy a liberálisok által képviselt értékek érvényesüljenek a válságkezelés során, és tükröződjenek a jövő évi költségvetésben is. Bajnai Gordon hangsúlyozza: a büdzsé sarokszámainak elfogadásával nem ért véget a munka, mert el kell fogadni a költségvetés részletes számait, és sok további feladat áll még a kormány, illetve a parlament előtt azon kívül is.

"A további hatékony válságkezelésben továbbra is számítok a  felelősen gondolkodó szabaddemokrata képviselők támogatására. Csakis együtt szilárdíthatjuk meg a stabilitást, teremthetjük elő az adócsökkentés fedezetét, és alapozhatjuk meg az újbóli növekedést. Így érhetjük el, hogy Magyarország mielőbb megerősödve kerüljön ki a válságból" - áll a miniszterelnök levelében.

Bajnai Gordon egyúttal örömét fejezi ki, hogy a liberális frakció ezekben a célokban egyetért a kormánnyal, és megköszöni, hogy osztoznak velük a cselekvés felelősségében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.