Korlátozó táblákkal védenék a civilek a Tubest

A pécsi önkormányzat és a város vagyonkezelő cége több intézkedéssel is "megvédheti" a Tubest, melynek csúcsára a Honvédelmi Minisztérium katonai radart akar telepíteni - állítják civilek.

Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője az Új Dunántúli Naplónak azt mondta: a város és a vagyonkezelő nehézgépjárművek közlekedését korlátozó táblákat helyeztethetne ki a hegyre vezető útra, vagy nem adna ki úthasználati engedélyt.

Radarellenes civilek a napokban területfoglalási igényt jelentettek be a Tubesre vezető legrövidebb erdei útra, melyen várhatóan az építkezés kezdetétől a munkagépek is közlekednek majd. A rendőrség azonban nem engedélyezte a területfoglalást, mert az azzal kapcsolatos írásbeli bejelentés nem felelt meg a formai követelményeknek, valamint a civilek az egész utat lezárták volna, márpedig a hegyen három olyan objektum is található, melyeket ez esetben tulajdonosaik nem tudnának megközelíteni.

Civilek 30-50 önkéntessel minden nap tartanak gyalogos őrjáratot a hegyen, s felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz a Fővárosi Bíróságnak a Tubes-perben a napokban hozott döntése ellen. A bíróság jogerős ítéletében ugyanis elutasította azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a hegy tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot. Ezzel a radar építése zöld utat kapott - olvasható a baranyai napilapban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.