Kórházlátogatási tilalmak az új influenza miatt

Hétfőtől teljes látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt a szolnoki Hetényi kórházban. Látogatási tilalom van mától érvényben a székesfehérvári megyei kórházban és a polgárdi-tekerespusztai gondozóban.

Több egészségügyi intézményben is látogatási tilalom van vagy lesz érvényben. Ennek értelmében november 30-án, azaz hétfő reggel 8 órától visszavonásig egyetlen gyógyító osztály sem fogad beteglátogatókat a szolnoki Hetényi kórházban - közölte Sélleiné Márki Mária, az intézmény főigazgatója pénteken.

A Hetényi kórházban egyébként az influenzaszerű megbetegedések terjedésének megakadályozására már november 20-tól részleges látogatási tilalom van érvényben.

Almási Ferenc kistérségi tiszti főorvos tájékoztatása szereint a Fejér Megyei Szent György Kórház egyetlen osztályát sem lehet látogatni, hasonlóképp a polgárdi-tekerespusztai elmeszociális gondozóhoz. A megye másik két kórházában - a móriban és a dunaújvárosi Szent Pantaleonban - még nincs szükség a beteglátogatás korlátozására.

Az MTI információi szerint a székesfehérvári kórházban három beteget ápolnak influenzaszerű tünetekkel, és egyikük - mivel meglevő alapbetegségét súlyosbította a fertőzés - lélegeztető gépen van. Hogy jelen van-e szervezetükben a H1N1-vírus, azt a folyamatban lévő laborvizsgálat fogja kideríteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.