Kórházi rádió indul

Saját rádiót indít a miskolci megyei kórház.

Rádióadással is segítené a betegségek megelőzését illetve a már kialakult bajok orvoslását a Miskolci Megyei kórház főigazgatója, Csiba Gábor. A Csillagpont Rádió, amely napokon belül megkezdheti működését, egyelőre az ország egyetlen kórház által szerkesztett műsorszolgáltató.

A pályázaton nyert frekvenciával a kórházban fekvő illetve annak 5 kilométeres körzetében élők számára lesz hallható az adás. Lapunknak Csiba Gábor főigazgató elmondta: főként az egészséges életmóddal, gyógyítással kapcsolatos információkra épül a műsor, orvosokkal, ápolókkal beszélgetnek különféle gyógymódokról, az alternatív lehetőségekről is. A rádióhallgatók pedig élőben tehetik fel kérdéseiket. Lesznek tájékoztató műsorok is, és szó lesz a kórház aktuális ügyeiről is. A rádióadó főként magyar zenéket sugároznak majd.

A szerkesztők, riporterek pedig profi, és gyakorló rádiósok. De a kórház 2300 dolgozója között találtak öt embert - köztük műtősfiút, orvost, ápolónőt is -, akinek van rádiós múltja, így ők is bekapcsolódhatnak a műsorkészítésbe. A Csillagpont Rádió főszerkesztője Mátyás Lajos, a kórház érsebésze és egyben annak a kórházi alapítvány kuratóriumának vezetője, amely finanszírozza a működést.

A 24 órás műsorra havonta egymillió forintot szánnak, de Csiba Gábor szerint az alapítványt bárki támogathatja és arra is számítanak, hogy később az egészségügyi piacon érdekelt cégek, vállalkozások reklámjai is növelik a rádió bevételeit. Csiba Gábor elmondta, a rádió indítás ötlete az övé. Az uniós pályázaton úgynevezett csillagpont-kórház megvalósítására elnyert támogatási program keretében több mint tíz millió forintot kell fordítaniuk a beruházás kommunikációjára. Úgy vélte: ezt az összeget miért ne költhetnék el a kórház saját média-csatornájára. Pályáztak a mikroközösségek számára kiirt frekvenciákra és nyertek. A rádió napokon belül indul...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.