Konzultációnak álcázott kampány Csepelen

Az MSZP szerint a Fidesz minden határt átlépett Csepelen, amikor "konzultációnak álcázott kampánnyal" a gyermekeken keresztül próbált a választók magánéletébe férkőzni.

A ügyről Szenteczky János, a szocialisták XXI. kerületi frakcióvezetője beszélt pénteken, Budapesten Kormos Katával, az MSZP szóvivőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikusok Szabó Szabolcs, az Együtt-PM és az MSZP közös helyi országgyűlési képviselőjelöltje által közöltekre reagáltak így, aki a sajtóban megjelent hírek szerint a héten azt kifogásolta, hogy a csepeli polgármester az iskolai üzenőfüzetben szólította fel a szülőket az önkormányzati konzultáción történő részvételre.

Németh Szilárd szerdán azt közölte: a demokrácia szerinte megengedi, hogy a képviselőtestület fontos kérdésekben konzultációt indítson, ráadásul ezt olyan fontos közéleti kérdésekben tették, amely mélyen érinti az iskolákat is. Arra várnak választ az emberektől, fontosnak tartják-e, hogy közpénzt fordítsanak a csepeli hajléktalanokra, és egyetértenek-e azzal, hogy közterületen lehet életvitelszerűen élni; emellett a plakátolás ügyében is kérdéssel fordulnak az emberekhez – ismertette.

A szocialisták csepeli frakcióvezetője azt mondta, ez már a második eset, hogy Németh Szilárd, a kerület kormánypárti polgármestere "hülyének nézi" az embereket, és a konzultáció álcájával próbálja megszerezni adataikat. Szenteczky János szerint a csepeli önkormányzat első konzultációján 2012-ben nyolcmillió forint közpénzt fordítottak arra, hogy a Fidesz kibújjhasson az új uszoda megépítésére vonatkozó választási ígérete alól. Hozzátette, ahogy az akkori "pazarló és pofátlan" konzultációra, úgy a mostanira is egy válasz adható: az indulatos összegyűrés és kukába dobás.

Kormos Kata azt mondta, ez a mostani csepeli eset is azt mutatja, hogy a Fidesznek sem a gyermekek, sem a magánélet szentsége nem számít. Az MSZP szóvivője ebből és a bajai időközi választásokon történtekből arra következtetett, hogy a Fidesz "minden idők leggátlástalanabb kampányát" folytatja. Megjegyezte, a szocialistáknak sosem volt és sosem lesz stílusa az effajta kommunikáció, helyette nyugodtabb, szabadabb és biztonságosabb jövőt teremtenének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.