Könyveit sem reklámozhatja az Összefogás jelöltje

Az érvényes szerződés ellenére eltávolították a győri buszokról a helyi Összefogás-jelölt könyvreklámjait.

A megyei napilap főszerkesztő-helyettesi posztját is betöltő Fábián György író még karácsony előtt fizetett azért több mint 300 ezer forintot, hogy vallási krimijét és a Rába-gyár legendás vezetőjéről szóló dokumentumkönyvét a helyi járatok hátulján mutathassa be: a megállapodás szerint a reklámok három hónapig lettek volna láthatók két jármű hátulján.

A matricák azonban a napokban eltűntek a buszokról - írta az Index. Az író, aki idő közben a város 2-es választókerületében a baloldali Összefogás közös jelöltje lett, érdeklődni kezdett a Pillár Kft.-nél, hogy mi történt a reklámokkal. A hivatalos válasz végül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-től érkezett.

Szabó Zoltán koordinációs vezető arról tájékoztatta Fábiánt, hogy a Kisalföld Volán Zrt. hirtelen tiltott kategóriába sorolta át a könyvek szerzőjét. A Volán „megítélése szerint – tekintettel a könyv írójának Győrben közismert politikai szerepvállalására, a reklám közzétételének időzítésére, és üzenetére – a burkolt politikai reklám kategóriájába tartozik, ezért történt intézkedés annak eltávolítására”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.