Kárpótolták a 2006-os jogsértések sértettjeit

Az október 23-ai ünnep előtt a 2006-os őszi jogsértések sértettjeinek jelentős része már megkapta a kártérítést az elszenvedett sérelmekért - jelentette be Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatos rendőri intézkedésekkel összefüggő kártérítési ügyekről szólva elmondta: összesen 101-en jelezték a Belügyminisztériumnál kártérítési igényüket, közülük 79 sértett már megkapta vagy napokon belül megkapja a kártérítést. A további 22 sértett esetében is közel vannak a megállapodáshoz, a tárca szándéka az, hogy a megalapozott igényeket kielégítsék.

A kártérítésekre eddig 175,472 millió forintot fizettek ki, és körülbelül 101,525 millió forintot fognak még kifizetni. A legnagyobb összegű, 28 millió forintos kártérítést az az ember kapta, akinek egy gumilövedék maradandó szemsérülést okozott, emiatt az egyik szemének látása fokozatosan romlott, öt műtétet kellett elvégezni rajta. Ő emiatt és az állása elvesztése miatt kieső jövedelem okán kapott ekkora kártérítést.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.