Konrád, Iványi, Rajk az SZDSZ EP-listáján

Az európai parlamenti választásokra állított SZDSZ-lista negyedik helyére került Ignácz József, Besence roma polgármestere

Véglegesítette az európai parlamenti választási listáját az SZDSZ, huszonkét helyről döntöttek a párt országos tanácsának ülésén - jelentette be az ülést követő sajtótájékoztatón Szent-Iványi István, a tanács elnöke. Elmondta: fontos, hogy olyan személyiségek mondtak igent, akik hosszú éveken keresztül liberális politikusként is tevékenykedtek, de ma már nem politikusok. A listán szerepel Konrád György, Iványi Gábor és Rajk László volt SZDSZ-es képviselő is. A lista negyedik helyezettje Ignácz József, Besence polgármestere, aki lmondta: örömmel vállalta a jelölést, amit azért is tart fontosnak, mert azon túl, hogy roma származású és egy leszakadó térség polgármestere egy 130 fős kistelepülésen, el fogja tudni mondani, mi az az irány, amerre Magyarországnak a társadalmi válság hatására lépnie kell.

Fodor Gábor, a párt elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: az a tétje ennek a választásnak, hogy ki lesz a harmadik erő ma a magyar politikai életben. Nem mindegy, hogy a párt hogyan fog szerepelni, mert az SZDSZ olyan értékeket képvisel - a szabadság és a szolidaritás értékeit - amelyeknek nemcsak Európában van helye, hanem a magyar belpolitikában is nő a jelentőségük. Szembe kell nézni azzal, hogy terjednek a szélsőséges megnyilvánulások és a politikai erőszak az országban. – Világossá kell tenni, hogy nincs helye a szélsőséges megnyilvánulásoknak az országban - hangoztatta Fodor Gábor. "Az embereket annak a gondolatnak kell összetartania, hogy mindannyian egy nemzetnek a tagja vagyunk. 

Fodor Gábor arra kérdésre, hogy támogatják-e a szocialisták kezdeményezését, miszerint a holokauszt-tagadás büntethető legyen, úgy válaszolt: azzal kell szembenézni, hogy egy héttel ezelőtt olyan tüntetés volt Magyarországon, ahol nyíltan tagadták a holokausztot. Ezért azt javasolják, jöjjön létre egy eseti parlamenti bizottság, amely megvizsgálna minden javaslatot, amely ebben a tárgykörben született, hogy végül olyan javaslat születhessen, amely a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának súlyos korlátozása nélkül elfogadható megoldást nyújt.


 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.