Könnyített támogatás védett épületeknek

Könnyebb feltételekkel pályázhatnak ezentúl felújítási összegekre a védett építészeti értéket képviselő társasházak a XIII. kerületben.

A XIII. kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésén módosította a jogszabállyal védett építészeti értékek megőrzésének támogatásáról szóló rendeletét. A módosítás szerint az elnyert támogatás az eddigi 30 százalékos arány helyett elérheti a pályázat költségvetési összegének 50 százalékát. Az elnyerhető összeg felső határát a pályázati kiírás tartalmazza.

Budapest közigazgatási területén az épületek helyi védettség alá helyezéséről a fővárosi önkormányzat rendelettel dönt. Az építészeti értékek megóvását, felújítását a XIII. kerület azzal támogatja, hogy évente pályázati lehetőséget biztosít a tulajdonosoknak. A fővárosban Angyalföld egyedülállóan létrehozta saját támogatási rendszerét, a pályázaton sikeresen szereplő kérelmezők vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A pályázati rendszer működtetésének két éves tapasztalata, hogy a költségvetésben szereplő összeg egy része jelentkezők hiányában megmarad. A pályázat fő célját és hatékonyságát erősítheti, hogy az önrész csökkentésével több társasház tud a lehetőséggel érdemben számolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.