Konkurenciaharc milliókkal megkent rendőrfőtisztekkel?

Újabb két magas beosztású, a szervezett bűnözés elleni nyomozati munkában kulcspozícióban lévő rendőrt vett őrizetbe az ügyészség korrupció gyanújával. A budapesti éjszakai élet rég ismert alakja a nyomozás eddigi adatai szerint havonta milliókat fizetett vezető rendőröknek.

Lényegében a Nemzeti Nyomozó Iroda és a BRFK szervezett bűnözéssel foglalkozó egyes egységeinek vezetőit és a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetőjét évek óta a zsebében tartotta az éjszaka császára – derült ki a múlt héten kirobbant rendőrségi korrupciós ügyről kiadott, immár érdemi információkat is tartalmazó ügyészségi közleményből.

Vizoviczki László, aki mintegy 40 szórakozóhelyet üzemeltet a fővárosban, milliós kenőpénzeket fizetett havonta rendőröknek azért, hogy az érdekeltségébe tartozó helyeken ne tartsanak razziákat, ellenben a konkurenciát folyamatosan zaklassák, valamint időben szóljanak neki, ha ellene indulna eljárás. Egyik-másik rendőrrel évekkel ezelőtt alakította ki korrupt kapcsolatát – állítja az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb két rendőr őrizetbe vételéről számolt be a múlt héten kirobbant rendőrségi korrupciós ügyben. Eszerint őrizetbe vették Gulyás Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának volt vezetőjét, akinek a vezetői kinevezését vasárnap vonta vissza Hatala József országos rendőrfőkapitány. Vele egy időben őrizetbe vették K. Attilát, a BRFK Bűnügyi Szervek Bűnügyi Információs Főosztálya Kiemelt Ügyek Osztályának felderítéssel foglalkozó nyomozóját.

Hivatalos személy által kötelességszegéssel, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Gulyás panasszal élt a gyanúsítás ellen, K. Attila nem. Az ügynek ezzel hat gyanúsítottja van, de továbbra sem zárható ki, hogy a számuk a nyomozás során még nőni fog.

A korrupciós ügy egyik főszereplője a bíróságon
Budapest, 2012. június 3. Bilincsben és vezetőszáron viszik előzetes tárgyalására a Pesti Központi Kerületi Bíróságon azt a férfit, akit 2012. május 31-én főrendőrökkel kapcsolatos korrupció gyanújával vettek őrizetbe. MTI Fotó: Lakatos Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.