Komócsin-emlékszobával tisztelegnek a kommunizmus áldozatai előtt

Komócsin-emlékszobának is nevezik azt a kiállítást, amelyet a Csongrád Megyei Kormányhivatalban nyitnak meg szerdán, az egykori megyei pártbizottsági első titkár, Komócsin Mihály hajdani dolgozószobájában.

Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke nyitja meg szerdán 11 órakor Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületének első emeletén a Pártkontroll – A szocialista közigazgatás Csongrád megyében című kiállítást - írja fényképes tudósításában a Délmagyar. A tárlattal a kormányhivatal a kommunizmus áldozatainak február 24-i emléknapja előtt tiszteleg.

Az összeállítás az egykori megyei tanácselnök és megyei pártbizottsági első titkár, Komócsin Mihály hajdani dolgozószobájában kapott helyet. A megyei pártbizottság épületéből irányították a diktatúra idején Csongrád megye életét. Ma a kormányhivatal működik a pártbizottság volt épületében.

A bútorok eredetiek. Kiállították Tóth Sándor Munkácsy-díjas szobrász Zalka Máté-portréját és Tápai Antal fafaragó művész Lenin-fejét. Enyedi Zoltán, a Délmagyarország egykori fotósának korabeli felvételeiből vetítést láthatnak az érdeklődők.

A kiállítás a  kormányablak nyitvatartási idejében, vagyis hétfőn 7 és 17, kedden, szerdán és pénteken 8 és 20, csütörtökön pedig 8 és 18 óra  között ingyenesen látogatható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.