Kommunista nagytőkésekkel tárgyal Szijjártó Péter

Néhány napra a kommunista Vietnamba utazik a Miniszterelnökség külgazdasági államtitkára. Szijjártó Pétert egy huszonkét fős üzleti delegáció és a tv2 egyik stábja is elkíséri Ázsiába.

Néhány napos látogatásra a kommunista Vietnamba utazik Szijjártó Péter – értesült a Népszabadság. A Miniszterelnökség külgazdasági és külkapcsolati államtitkára a magyar–vietnami vegyes bizottság negyedik ülésén, valamint „partnerminisztériumi” tárgyalásokon fog részt venni. Szijjártó Péter sajtófőnöke lapunk kérdésére elmondta: a kormány a keleti nyitás politikájának keretében Vietnamra kiemelt fontosságú partnerként tekint, ahol a magyar áruk, technológiák, szolgáltatások és képzések iránt komoly érdeklődés mutatkozik.

„A vegyes bizottság ülésének és az azzal párhuzamosan megrendezésre kerülő üzleti fórumnak is ezt a folyamatot kell segítenie. Előrelépést várunk az orvostovábbképzés, a vietnami kórházépítések, a népesség-nyilvántartási rendszerek kiépítése, állattenyésztési technológiák exportja és várostervezési tapasztalatok nyújtása területén. A parlamenti szavazás miatt a vegyes bizottság magyar társelnöke, Szijjártó Péter hétfőn este utazik, kedd este érkezik meg Vietnamba, két napig tárgyal Hanoiban és Saigonban, majd csütörtökön este indul vissza Budapestre” – tudatta lapunkkal Varga Éva.

A sajtófőnök kérdésünkre hozzátette: Szijjártó Péter többek között Hoang Trung Hai miniszterelnök-helyettessel, Nguyen Thi Honggal, a Népi Bizottság alelnökével és Nguyen Hong Linh-nel, a Külügyi Bizottság elnökével is találkozik majd ezalatt a pár nap alatt.

Szijjártót ezúttal is üzleti delegáció kíséri, a huszonkét fős csoportot a szaktárcák és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal javaslatai, valamint „a magyar–vietnami együttműködésben kiemelten érintett területeken megszerzett referenciák alapján” állították össze.

A fideszes politikust ezúttal nemcsak üzletemberek, de a tv2 egyik stábja is elkíséri, lapunk értesülései szerint a Napló forgat Szijjártó Péterrel riportfilmet. „A kereskedelmi tévé kiválasztásánál szempont volt, hogy az útról készülő beszámolóval a lehető legtöbb nézőt elérjük” – válaszolta kérdésünkre az államtitkár sajtófőnöke.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.