Költözik a rendőrségi bevetési szolgálat

Kaposvárra költözik Nagykanizsáról a rendőrségi bevetési szolgálat; a mobil, bárhol bevethető csapat 2008 januárjában került a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kötelékébe, fő feladata a járőrszolgálat.

Mergancz Sándor Somogy megyei rendőrfőkapitány pénteken arról számolt be, hogy a költözéssel régi tervük válik valóra, hiszen a megyén kívüli bázis 65 fős hivatásos állományát a napi munka Kaposvárhoz, illetve Somogy megyéhez köti. A főkapitány az átszervezés nehézségeként megemlítette: noha a szervezeti egység nem változik, számolni kellett azzal, hogy az utazás, vagy a Kaposvárra költözés gondot okozhat az állomány tagjainak.

Nem volt egyszerű az áttelepülés, ezért is tettük lehetővé, hogy aki ezt nem tudja vállalni, megfelelő végkielégítéssel elhagyhassa a testületet - mondta Mergancz Sándor, megjegyezve: végül mindössze négyen döntöttek így. A többieknek, különösen az első időszakban, jármű biztosításával, rugalmas szolgálatszervezéssel, kombinált szolgálati idővel és kilométerpénzzel segítik a bejárást, minden esetben szem előtt tartva az érdekeiket, s hogy szolgálaton kívül minél több időt tölthessenek a családtagjaikkal - emelte ki a főkapitány.

Közölte: a bevetési szolgálat októbertől foglalja el új, kaposvári bázisát, és a jövőben a tervek szerint a már megyében régóta működő bevetési alosztállyal - kommandósokkal - is szorosabban együttműködnének, egyúttal biztosítva a 12 fős egységnek az utánpótlást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.