Költözniük kell, mert Orbán költözik?

Az Együtt-PM szerint a budai Várban élők attól félnek, hogy ki kell költözniük lakásaikból, mert a kormány áttelepülése miatt ingatlanokat sajátítanak ki.

A pártszövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Tímea társelnök azt mondta, tudomásuk szerint lakások és kisboltok bérlői is kaptak olyan figyelmeztetést, hogy el kell hagyniuk az ingatlant. Hozzátette: a részletekről semmit sem lehet tudni, mert nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva titkosították a közbeszerzések részleteit.

Váradiné Naszályi Márta, az Együtt-PM I. kerületi polgármesterjelöltje azt mondta, a budai Várban lakók és dolgozók félnek, mert a kiemelt kormányzati beruházás és a kisajátítási törvény miatt senkinek az ingatlanjai nincsenek biztonságban.

Kijelentette, hogy az ingatlanbérlésekről szóló döntéseket Nagy Gábor Tamás polgármester hozza meg, azokra a képviselő-testület nem lát rá. Az Együtt-PM meg fogja védeni a Várban lévő lakásokat, kezdeményezni fogja a kisajátítási törvény egyes rendelkezéseinek visszavonását – jelentette ki. A polgármesterjelöltnek a Várban élők és dolgozók is azt mondták, hogy többen már hivatalos értesítést kaptak arról, hogy költözniük kell. Szabó Tímea ehhez hozzátette, az iratokat ők nem látták, de annyi helyről hallották a hírt, hogy "ez nem lehet puszta szóbeszéd".

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, június 6-án tartott üléséről adott tájékoztatásában jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.