Kökény: a jelenlegi oltási gyakorlat marad

Nincs olyan terv, hogy a jelenlegi ingyenes oltási rendszeren változtassanak - közölte Kökény Mihály csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés szocialista elnöke kérdésre válaszolva arra reagált, hogy Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa szerdán azt mondta: a karácsonyig hátralévő 22 nap alatt nem lehet komolyabb "átoltási eredményt" elérni, ha fizetős oltóanyaggal próbálkoznak, ezért, azt a 2,5 millió ingyenes oltóanyagot, amelyre megvan a költségvetési forrás, a kormánynak szét kellene osztania a lakosság körében.

Kökény Mihály azt mondta, hogy a négymillió ingyenes vakcina jelentős ütemben fogy; az egészségügyi dolgozók 70 százaléka beoltatta magát, és a rendvédelmi és egyéb kritikus területeken dolgozóknál is közel 50 százalékos az arány.

Mint mondta, azt gondolják, hogy nem indokolt változtatni a rendszeren. Szerencsétlen és méltatlan helyzetbe hoznák azokat, akik térítésért vásároltak oltóanyagot. A négymillió térítésmentes vakcinára feltehetőleg szükség lesz - jegyezte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.