Kőkemény lenne a Jobbik a Sziget-fesztivállal

A Jobbik követeli, hogy a Fővárosi Közgyűlés és a Sziget Fesztivál rendezvényszervezői közötti szerződés "kőkemény, szigorú piaci alapokon" álljon.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes kedden közölte: Budapest vezetése úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget Fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér.

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ezzel kapcsolatban azt írta: a Fővárosi Közgyűlés Jobbik-frakciója "megnyugvással veszi tudomásul" a párt választási programjának megfelelő döntést, miszerint megszüntetik "a szociálliberálisok által hosszú éveken át tartó pozitív diszkriminációs folyamatot, amelyben az SZDSZ holdudvarához tartozó szervezők és tulajdonosok a Sziget Fesztivál megrendezéséhez ingyen kapták használatba a fővárosi tulajdonban lévő Hajógyári-szigetet".

A politikus úgy látja, a Hajógyári-szigeten éves rendszerességgel ismétlődő megarendezvény bérleti díjainak elmaradása több százmillió forint nagyságrendű bevételnövekedést hozott egy magáncégnek, a bérleti díj viszont hiányzott Budapest kasszájából. A terület-helyreállítás milliárdos költségei viszont a fővárost terhelték. A Jobbik ezért követeli, hogy a Fővárosi Közgyűlés és a rendezvényszervezők közötti szerződés kőkemény, szigorú piaci alapokon álljon - írta Czeglédi János.

Közölte azt is, pártja ellenőrizni akarja mind a bérleti tranzakció lebonyolítását, mind pedig a szerződés azon kitételeinek gyakorlati megvalósítását, hogy a szervezők milyen szinten és minőségben végzik el a terület rekultivációját, az okozott természeti károk helyreállítását, amelynek részleteit és követelményeit ugyancsak tartalmaznia kell a szerződésnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.