Kokain-ügy: kihallgatták a szombathelyi alpolgármestert

A szombathelyi drogüggyel kapcsolatban a rendőrség kihallgatta Lazáry Viktort, Szombathely alpolgármesterét.

A Blikk úgy tudja, nem gyanúsítottként idézték, így vélhetően csak tanúként nyilatkozott arról az ügyről, amelyet egy rá megszólalásig hasonló férfi kokainszívását bemutató videofelvétel pattintott ki. Lazáry tavaly december második felében, ügyvédje kíséretében járt az Nemzeti Nyomozó Irodánál.

Az a tény, hogy a nyomozók hónapokkal a nyomozás megindítása és az azóta tartó adatgyűjtés után beidézték a fideszes politikust, azt jelenti, hogy ők is azt feltételezik, nem hamisított felvételről van szó.

A Blikk írásban elküldte a kihallgatással kapcsolatos kérdéseit Lazáry Viktor titkárságára, ahol azt közölték, hogy az alpolgármester kézhez kapta az elektronikus levelet, s amint ideje engedi, válaszolni fog. Ám egy nap elteltével azt közölték, hogy nem kívánja kommentálni az értesülést.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás.

A drogügy tavaly szeptember végén robbant ki, miután a szombathelyi szocialisták nyilvánosságra hoztak egy rejtett kamerával készített videót, amelyen egy fiatal férfi, állításuk szerint Lazáry Viktor alpolgármester orrán keresztül drogot szív fel. A felvételről időközben kiderült, hogy a Balatonon, egy bérelt jachton készült 2012 őszén, ahol egy csapatépítő tréninget tartottak több városi politikussal. A szocialisták feljelentést tettek, először a Vas megyei rendőrök indítottak eljárást, majd az ügy az NNI-hez került.

Az alpolgármester szűkebb környezetében sem beszél a kokainos videóról, amelyen korábbi állítása szerint nem ő látható.

A Blikk megtudta, eddig legalább két hölgyet hallgattak már ki tanúként az ügyben, s bent járt a rendőrségen az említett balatoni hajó kapitánya is. A többször is kibérelt hajón is jártak már a zsaruk, ahol a helyszín azonosításán túl drognyomokat is kerestek. Több más személyt idéztek már Szombathelyről, de a városban is rendszeresen megjelennek az NNI drogfelderítő nyomozói.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.