Kóka nem hajlandó lemondani

Az SZDSZ új elnöke azonnal lemondásra szólította fel Kóka Jánost, aki gyorsan távozott a párt küldöttgyűléséről, majd közölte: nem mond le.

Amikor bejelentették az SZDSZ elnökválasztásának eredményét, Retkes azonnal szimpátiaszavazást kért Kóka János leváltása érdekében. Hosszas tapsot és látható többséget kapott.

Ezután Kóka távozott, majd az alábbi nyilatkozatot adta ki: "Az SZDSZ megszűnőben, a frakció és a válságkezelés marad. Szomorúan látom azt, ami az elmúlt hetekben és a mai napon történt a szabad demokratáknál. Attól tartok, hogy a rendezvény hangulata, a náci videó terjesztése, a lámpavasozás és Retkes úr beszéde miatt húsz éve az SZDSZ-ben dolgozó tagok sorozatban fognak kilépni a pártból. Az SZDSZ ezzel a megszűnés határára jutott.

Nem mondok le, a frakció marad. A lényeget tekintve ugyanis nem sok minden változott. Eddig az előző elnök támadta sorozatban a frakciót, ezután pedig Retkes fogja, aki távozásra szólította fel a frakció több tagját: a frakcióvezető mellett többek között Kuncze Gábort, Pető Ivánt és Magyar Bálintot. Ilyen körülmények között majd a képviselőcsoport eldönti, hogyan viszonyul ehhez. Úgy látom, hogy politikai szempontból sem történt változás. Továbbra is a frakció az egyetlen működőképes testületünk, és folytatódnia kell a válságkezelésnek."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.