Kóka: Szerződés teljesítve

Minden alkalommal, amikor önkormányzati vagy állami vezetőt bilincsben vezetnek el, az a szélsőjobbnak hoz szavazatot - mondta Kóka János a parlament utolsó ülésén.

Tíz hónappal ezelőtt a liberális képviselők úgy döntöttek, Bajnai Gordonnak adják a szavazatukat. Kötöttünk egy szerződést, s azt vállaltuk, igyekszünk jobb állapotban átadni az országot, mint amilyenben tavaly márciusban volt. Stabilitás, forint vásárlóértékének megőrzése, egykulcsos 17 százalékos adó, esély a megerősödésre - ezek az elért eredmények Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője szerint.

Kóka a sikerek közé sorolta azt is, hogy józan gazdaságpolitikát folytatott a Bajnai-kormány, megszületett a költségvetési tanács, a költségvetési plafontörvény, melyet a liberális frakcioó kezdeményezett. A nemzetközi minősítő-intézetek szerint pedig Magyarország Európában a legtöbbet tette a válság kezelésére.

A társadalmi válságkezelés - a sötét neonáci gondolatok megjelenése és a korrupció miatt - viszont nem volt elég sikeres az elmúlt időszak. Minden alkalommal, amikor önkormányzati vagy állami vezetőt bilincsben vezetnek el, az a szélsőjobbnak hoz szavazatot - konstatálta Kóka János. Végül megköszönte Bajnai Gordonnak, amit az elmúlt tíz hónapban Magyarországért tett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.