Ködösítés kitiltási ügyben

A Külgazdasági és Külügyminisztérium cáfolta azokat a sajtóhíreszteléseket, amelyek szerint Victoria Nuland, az Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese hétfőn telefonon tiltakozását fejezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek az André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló ügyészségi kezdeményezés miatt.

Hétfő délután a Hír24 TV a Facebook-oldalán írt arról, az amerikai külügy egyik hivatalnoka megerősítette a Hír24 hírműsorának, Victoria Nuland felhívta Szijjártó Pétert, hogy tiltakozzon, miután megjelent a sajtóban a hír, amely szerint az ügyészség André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztését kéri.

A KKM közleményében kiemelte: a sajtóhíresztelésekkel ellentétben Szijjártó Pétert hétfőn nem kereste telefonon Victoria Nuland, a két fél legutóbb két hete beszélt egymással telefonon.

A Legfőbb Ügyészség hétfő délelőtt közölte az MTI-vel, hogy a KKM-nél kezdeményezte azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek szükségesek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének felfüggesztéséhez. Az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt indult nyomozással kapcsolatban kezdeményezte ezt.

A KKM az MTI megkeresésére azt írta: pénteken érkezett meg a tárcához Polt Péter legfőbb ügyész levele, amelyben a felfüggesztéshez szükséges lépések megtételét kérte. A külügyi tárca vezetője az ügyben kedden levéllel fordul az Egyesült Államok külügyminisztériumához - tették hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.