Kocsis Máté szerint Laborc "feladatot hajtott végre"

Kocsis Máté szerint külön vizsgálni kell, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt igazgatója egyedül döntött-e arról, hogy találkozik Portik Tamással, neki ugyanakkor az a meggyőződése: "Laborc Sándor feladatot hajtott végre".

A Fidesz kommunikációs igazgatója erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt szerda reggel.

Azt mondta, nem azzal van a baj, hogy a titkosszolgálat vezetője találkozik egy alvilági figurával, bár - jegyezte meg - ez sem szokványos, a probléma a megbeszélés tartalma. Azt egy titkosszolgálati vezető nem teheti meg, hogy "jobboldali politikusok lejáratására" kérjen bárkit is - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök tudhatott-e a találkozókról, Kocsis Máté azt mondta: nem tudják biztosan állítani, hogy tudott róla, de azt sem, hogy nem. Megjegyezte: kiemelt ügyekben a miniszter, s olykor a miniszterelnök is kap tájékoztatást. Saját bevallásuk szerint is azért Laborc Sándor találkozott az alvilági vezetővel, mert kiemelt ügyként kezelték - tette hozzá.

Arról, hogy rendkívüli parlamenti ülés lesz-e, a frakció vezetése dönt - mondta a fideszes képviselő.

A Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel anonimizált leiratának titkosságát hétfőn oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal, azokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.