Kocsis Máté leállíttatta az újabb fizetős parkolók kialakítását

Kocsis Máté polgármester javaslatára Józsefváros képviselő-testülete a választások utánra halasztotta a parkolási díjfizető övezetek bővítését.

Józsefváros első embere a parkolási díjfizető övezetek márciusra tervezett bővítése miatt rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze tegnap mára. A képviselők össze is gyűltek és meggyőzettek a kerület elős embere által.  

Kocsis Máté polgármester szerint az illetékes szervezetek nem tájékoztatták megfelelően a lakosságot, nem készültek fel a tömegesen jelentkező igények kezelésére és mozgáskorlátozott parkolóhelyeket sem alakítottak ki. A kerületvezető hozzátette továbbá, hogy a bővítésről nem tett le az önkormányzat, mert az a józsefvárosi autósok érdekeit képviseli. A kerület első embere hangsúlyozta, április 15-én csak akkor vezetik be az új díjfizető zónákat, ha annak előkészítése megfelelő mértékű.

Kocsis Máté elfogadhatatlannak tartotta, hogy a március 1-jétől életbe lépő új díjfizető zónák kialakításáról az illetékes szervezetek nem tájékoztatták megfelelően a lakosságot, nem készültek fel a tömegesen jelentkező igények kezelésére, a felmerülő kérdések megválaszolására.

A képviselő-testület elfogadta Kocsis Máté javaslatát, így március 1-jétől még továbbra is ingyen parkolhatnak az autósok a Csarnok, a Magdolna, a Szigony, a Losonci és az Orczy negyed egyes részein, így a Népszínház u, - Nagyfuvaros u. – Mátyás t. – Koszorú u. – Magdolna u. – Szűz u. – Baross u. – Futó u. – Üllői út – Korányi S. u. – Illés u. – Kálvária tér – Kálvária u.– Csobánc u. – Szeszgyár u. – Visi Imre u. - Orczy út – Baross u. – Karácsony S. u. – Népszínház utca által határolt területen.

A díjfizető övezetek bővítését egyébként azért kezdeményezték, mert a főváros külső kerületeiből és az agglomerációból érkezők P+R parkolóként használják a Józsefváros közterületeit, kiszorítva ezzel helyi lakosok autóit a parkolóhelyekről. A polgármester jelezte, az eredeti szándékot továbbra is támogatja, de a kialakítás és az új rendszer bevezetése előtt szükséges a józsefvárosiak átfogó és részletes tájékoztatása, mint például tájékoztató füzetek és lakossági fórumok szervzezése.


 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.