Kocsis Máté: Bajnai megint méregdrága ügyvédek szoknyája mögé bújik

Kocsis Máté a bíróság szerint megsértette Bajnai Gordon jó hírnevét, és ezért bocsánatot kell kérnie. Facebook-oldalán azonban továbbra is azt hangoztatja, Bajnai állhat a „székházfoglaló” fiatalok mögött.

Kocsis Máté tiszteletben tartja a Fővárosi Törvényszék csütörtökön meghozott elsőfokú döntését, amelyik szerint megsértette Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM vezetőjének jó hírnévhez való jogát, de emellett az a véleménye, hogy "másról sem szól Gordon élete, csak a felelősség elkerüléséről". Ezt a Fidesz kommunikációs igazgatója írta Facebook-bejegyzésében.

Az Együtt-PM csütörtökön közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése megállapította, Kocsis Máté egy júliusi sajtótájékoztatón valótlanul állította, hogy a Fidesz-székház elleni korábbi akció Bajnai Gordon kérésére és égisze alatt valósult meg, és a volt kormányfő buzdította volna a kormánypárt székháza elleni erőszakra az embereket.

A fideszes politikusnak saját költségén több orgánumban közzé kell tennie bocsánatkérő nyilatkozatát, háromezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie, és a teljes perköltség is őt terheli - olvasható az Együtt-PM közleményében.

Kocsis Máté erre reagálva úgy fogalmazott, hogy Bajnai Gordonnak "természetesen" ezúttal sincs esze ágában sem a politikai felelősséget vállalni. "Azt hazudja", hogy semmi köze sincs az ott történtekhez és semmi köze sincs a "Bajnai-gárdához" - folytatja a politikus.

"Ahogyan semmi köze nem volt a Hajdú-Bét botrányához és ahogyan semmi köze nem volt a primitív szobordöntögetéshez sem. Azon tán ott sem volt és tán még beszédet sem mondott..." - írja a Fidesz kommunikációs igazgatója.


A képviselő az ügyről azt is kijelentette, hogy Bajnai Gordon "megint a méregdrága ügyvédeinek a szoknyája mögé bújik", mossa kezeit és sumákol.

Kocsis Máté emellett belinkelt egy, a drteny.com oldalon megjelent írást, amely azt állítja, hogy a Hallgatói Hálózat (HaHa) és a székházfoglalás meghatározó alakjai "Bajnaiéknak dolgoznak".

A kommunikációs igazgató az írásban azt kérte, töprengjen el mindenki, vajon ki állhat "az erőszakos székházbetörés" mögött, az ügyben ki lehet a politikai felelős.
Zárásként kijelentette: a bíróság a jogi helyzetet értékelte, a döntést természetesen tiszteletben tartja, de hozzáteszi: "Gordon

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.