Egy SMS alapján tüzelt csipőből Tarlós

Budapest főpolgármestere egy SMS üzenet alapján adta ki a BKV működési engedély visszavonásáról szóló közleményét. Most vizsgálatot indít.

Tarlós István főpolgármester vizsgálatot indított a Városházán és a BKV-nál, mert a BKV működési engedélyének felfüggesztése ügyében lengyelországi útján az alábbi SMS üzenetet kapta a BKV vezérigazgatójától:

„A Nemzeti Közlekedési Hatóság november 8-ával valamennyi vasúthatósági működési engedélyünket felfüggesztette, egyidejűleg pedig ideiglenes működési engedélyt adott ki. Az ideiglenes engedély 6 hónapig érvényes. A felfüggesztés indoka, hogy a vasúti törvény alapján igazolni kell társaságunk pénzügyi teljesítőképességét kérelmünk benyújtását követő 12 hónapos időszakra vonatkozóan, és az NKH megállapította, hogy e kritériumnak nem felelünk meg."

A közlekedési hatóság a határozatát egyébként a tavasszal bekért adatok alapján hozta meg - olvasható a fővárosi önkormányzat közleményében.

Mint ismeretes kedden a fővárosi önkormányzat szintén közleményben tudatta, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság visszavonta a BKV működési engedélyét a cég pénzügyi helyzetére hivatkozva. A nagy sajtóvisszhangot kiváltó információról azonban tegnap kiderült, hogy csupán részlegesen igaz. Az NKH ugyanis csak a HÉV, a Libegő és az elővárosi vasút engedélyeit vonta vissza, rögtön kiadva az ideiglenes engedélyt. A helyzet rendezésére pedig hat hónapot biztosított a közlekedési vállalatnak.Az eseményeket azóta sem kommentálja sem az NKH, sem a BKV. Tarlós István holnapra ígért tájékoztatást.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője lapunknak eljuttatott nyilatkozatában továbbra is érthetetlen tartja azt a káoszt, ami ezt az ügyet körülveszi, valamint az is, hogy miért nem nyilatkozott sem a BKV sem az NKH érdemben eddig, de reméli, hogy a főpolgármester által ma kezdeményezett vizsgálat megadja a válaszokat, amikre a budapestiek várnak, vagy talán maga a főpolgármester tud nekünk érdemi információkkal szolgálni, hiszen a hírt ő maga jelentette be.

A fracióvezető egyébként tegnap levélben kérdezte a részletekről az NKH igazgatóját, Dr. Sárdi Erika igazgató asszonyt a BKV működési engedélyének felfüggesztéséről. A késő délután érkezett válasz azonban sem a határizat alapjául szolgáló igazságügyi hatósági jelentést,  sem valódi válaszokat nem kaptak.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.