Kőbánya kiszínesedik

Szombaton átadták a Színes Város Projekt újabb két helyszínét Kőbányán. A falfestés utolsó fázisait Cseh László úszó világ- és Európa-bajnok, Kucsák László képviselő és Megyeri András, a Színes Város Mozgalom vezetője a kamerák előtt, ecsettel a kezükben közösen fejezték be.

Ezzel ünnepélyesen átadták a több, mint   négyszáz négyzetméter kiszínesedett falfelületet Budapest tizedik kerületében, amely a Színes Város eddigi legnagyobb munkája is egyben.

Mácsik András önkormányzati képviselő egyéni beadványa alapján tavaly októberben kezdődött egyeztetés, amelynek eredményeképpen született meg a megállapodás idén júniusban a tizedik kerületi önkormányzattal. A hosszú távú együttműködés célja, hogy a tizedik kerület is színesedjen, ahogy eddig színesedett már a Színes Város által Budapesten a második, a harmadik, az ötödik, a kilencedik, a tizenkettedik, és a huszadik kerület is.

Az első fázisban készült el az Újhegyi lakótelepen található Éltes Mátyás   Általános Iskola több, mint kétszázötven négyzetméteres falfelületének teljes felújítása. A második fejezet munkálatai pedig nemrég fejeződtek be. A Kőbányai Önkormányzat fontos feladatának tartja a kerület elhanyagolt, funkcióját vesztett köztereinek felújítását és az élhetőbb, szerethetőbb városkép kialakítását. Ennek első állomása volt a kerület újhegyi   városrészének kiszínesítése.

A Színes Város Mozgalom 2009-ben kezdte meg működését, idén pedig csatlakozott a Let"s Colour Magyarország Egyesület település szépítő kampányához is, ami által már nemcsak Budapesten, hanem az egész országban   színesedtek a falak. Nyáron Budakalász, Sopron, Tés és Magyarcsanád   szépült meg, mostanra pedig Kőbánya is.

A Let"s Colour célja, hogy erősítse   a közösségek bevonását a közfestésben. Hajtottak már végre akciókat   Indiában, Nagy-Britanniában, Brazíliában, Franciaországban, és 2011-től Magyarországon is elkezdték tevékenységüket.

Színesedett Kőbánya
Színesedett Kőbánya
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.