Klubrádió: a médiatanács szerint is hadd szóljon

A hírközlési hatóság rábólintott a Klubrádióval kötendő frekvenciaszerződés tervezetére, és azt már el is küldte az üzemeltetőknek. Pont kerül a hosszú csatározás végére.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadta a Klubrádióval megkötendő hatósági szerződés tervezetét a budapesti 95,3 MHz-es körzeti rádiós frekvenciára, és el is juttatta azt a rádió üzemeltetőinek - a testület szerdai ülésén hozott döntésről a hatóság szóvivői irodája tájékoztatta az MTI-t.

Közlésük szerint a szerződés a pályázati kiírásban szereplő feltételeket és a Klubrádió pályázatában rögzített vállalásokat tartalmazza. Tájékoztatásuk szerint a törvényi előírások értelmében május 6-ig kell aláírni a szerződést. A szerződéskötési eljárást a Médiatanács 2013. március 20-án meghozott végzésével indította el.

A hatóság 2011 júliusában pályáztatta meg a hullámsávot 52,9 millió forint plusz áfa alapdíjért, és még abban az évben a legjobb ajánlatot tevő Autórádiót hirdette nyertesnek. A Klubrádió, amely a pályázati eljárást a második helyen zárta, bíróságon támadta meg a döntést.

Azóta több ítélet is született a pályázattal kapcsolatban. A hatóság a Klubrádiót nyertessé nyilvánító döntésekor azt közölte az MTI-vel: a bíróság március 5-én mondta ki egyértelműen, hogy a pályázati eljárásban egyetlen pályázó van, a Klubrádió, és a pályázat eredményes. A médiatanács március 13-án ítélte a Klubrádiónak a jelenleg is a csatorna által használt frekvenciát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.