Klubrádió-ügy: hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a PM

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Karácsony Gergely országgyűlési képviselő, mert a politikus véleménye szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának a Klubrádió ügyében mutatott viselkedése kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát.

A független képviselő szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében utal arra, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azon határozatát, amelyet tavaly decemberben hozott a testület a Klubrádió által használt fővárosi 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatban. A bíróság új eljárásra kötelezte a hatóságot.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa hozzáteszi, hogy a testület az eljárás során "sorozatosan nem követte" a Fővárosi Ítélőtábla több ítéletében számára meghatározott, a törvények szerint kötelező iránymutatását. A PM üdvözli a bíróság döntését, amely immár a negyedik ítélet volt, ami a médiatanács ellenében született - írja.

Szavai szerint értetlenül állnak a médiatanács kedden kiadott közleménye előtt, amely szerinte arra utal, hogy "a csupán fideszes tagokból álló testület megint ki akarna bújni a bírósági ítélet alól és újabb trükkökön gondolkodik azért, hogy el tudja hallgattatni az egyetlen ellenzéki hangvételű rádiót".

A médiatanács a döntéssel kapcsolatban azt közölte: álláspontja szerint a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia hasznosítására új eljárás keretében kerülhet sor, összhangban a bíróság döntésével. A testület új határozatának meghozataláig - hasonlóan a jogvita kialakulása óta eltelt időszakhoz - a Klubrádió továbbra is folyamatosan sugározhat - tartalmazza a hatóság keddi közleménye.

A PM álláspontja szerint a médiatanács viselkedése kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát, mert a testület tagjai hivatalos személyek, akik másoknak szándékosan kárt okoznak azzal, hogy nem teljesítik a törvények által rájuk rótt feladatot - jelenti ki Karácsony Gergely. A képviselő ezért még szerdán feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.